Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 η ετήσια Γενική Συνέλευση της AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης στο πλαίσιο της οποίας η Πρόεδρος της οργάνωσης κα Δέσποινα Παπαδοπούλου, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της AIPFE για το έτος 2023.

Ακολούθησε παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων και ισολογισμού για το έτος 2022 από την Ταμία, κα Μαρία Χατζημηνά, και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με ομόφωνα το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Πρόεδρος, στον απολογισμό της, εστίασε στη σημαντικότητα του έργου της  AIPFE και το πολυεπίπεδο εθελοντικό έργο στον τομέα της γυναικείας ενδυνάμωσης. Μίλησε για τις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αναφορικά με την ενδυνάμωση των γυναικών στην πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την οικονομία, τη γονιμότητα, την εμμηνόπαυση, την έμφυλη ισότητα και πολλά άλλα.


«Τα έμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται, επειδή πολλά από αυτά διατηρούνται και αναπαράγονται από την κοινωνία. Η Κύπρος έχει ακόμα πολύ δρόμο για να μειώσει το χάσμα των φύλων και να αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγεσίας» τόνισε η κα Παπαδοπούλου. Αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει υπάρξει, τόνισε ότι χρειάζονται ολοκληρωμένες προσεγγίσεις και στοχευμένες δράσεις, τόσο από το κράτος, όσο και από τον καθένα και την καθεμία από εμάς στην ακτίνα που δραστηριοποιούμαστε και μπορούμε να επηρεάσουμε στην αλλαγή νοοτροπιών μέσα από τη δημιουργία υγιών προτύπων προς μίμηση.

Προς τον στόχο αυτό, δήλωσε, η AIPFE θα συνεχίσει να εργάζεται με πάθος και αφοσίωση, με γνώμονα πάντα τη σύνδεση, ενδυνάμωση και κινητοποίηση των Κύπριων γυναικών. Δράσεις/ Εκδηλώσεις AIPFE για το έτος 2023

  1. Ιανουάριος- Βασιλόπιτα με ομιλία από τον Χρίστο Λαζανιά «Όταν η Ελένη γνώρισε την Αντιγόνη».
  2. Φεβρουάριος- Έναρξη προγράμματος 12 εβδομάδων, Women Fit for Business (WF4B) σε συνεργασία με την EY και το CIM.
  3. Φεβρουάριος- Εργαστήριο στο θέμα του προσωπικού οικονομικού προγραμματισμού, Queens of Money, με την Κλεοπάτρα Κιττή.
  4. Μάρτιος- Συμμετοχή στην παγκόσμια εκστρατεία για την Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο «Cracking the Code» σε συνεργασία με το Nicosia Mall.
  5. Μάιος- Τελετή Αποφοίτησης WF4B.
  6. Μάιος- Διάλεξη με θέμα «Journey to Motherhood-Navigating Fertility Challenges» σε συνεργασία με την εταιρεία CRYOS.
  7. Ιούνιος- προκήρυξη πλήρης υποτροφίας MBA προσφορά του CIM- Cyprus Business School.
  8. Ιούνιος- Συνέδριο με τίτλο «Η Σύγχρονη Ευρωπαία της Κύπρου-Η Γυναίκα στη θέση που της αξίζει» με συμμετοχή-ομιλία του Χρίστου Λαζανιά.
  9. Σεπτέμβριος- Συμμετοχή ως Knowledge Partner στο Cyprus Forum σε πάνελ με θέμα τον Έμφυλο Προϋπολογισμό.
  10. Σεπτέμβριος- Συμμετοχή στην Ευρεία Διαβούλευση για τη Διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων. Διοργάνωση από το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.
  11. Οκτώβριος- Συν διοργανωτές φιλανθρωπικής εκδήλωσης με θέμα «Κουβεντιάζοντας με την δρα Λίντα Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.
  12. Οκτώβριος- Διοργάνωση διαδικτυακής παρουσίασης με θέμα την εμμηνόπαυση σε συνεργασία με τη δρα Μάρω Πέτρου.
  13. Νοέμβριος- Εκπαιδευτικό ταξίδι Δ.Σ. στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της ευρωβουλεύτριας, δρος Ελένης Σταύρου.

Join our growing organisation!