Το Συμβούλιο της ΑΙΠΦΕ Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης, διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση της για την κοπή της βασιλόπιτας στις 14 Ιανουαρίου στο Café Numero 5.

Η Πρόεδρος της AIPFE, Δέσποινα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι η Oργάνωση μπαίνει στο 22ο έτος ύπαρξης της και έκανε μία πρόποση για το 2023 με ευχές για μία ακόμη δημιουργική και καρποφόρα χρονιά ως προς το έργο της AIPFE.

Αναφερόμενη προς τα μέλη, φίλες και φίλους της AIPFE για τη νέα χρονιά, πρόσθεσε:

Τα πλάνα για τις δράσεις, προγράμματα, εργαστήρια και εκδηλώσεις για το 2023 έχουν ήδη αρχίσει να τροχιοδρομούνται. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, για να τα υλοποιήσουμε έτσι ώστε και να επωφεληθείτε από αυτά αλλά και για να συμβάλουμε όλοι μαζί στους σκοπούς της AIPFE και να προχωρήσουμε για τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη, ως κοινωνία, να πετύχουμε στους τομείς των έμφυλων ανισοτήτων και στο θέμα της ισότητας των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.’

Το θέμα της έμφυλης ισότητας αναμφισβήτητα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Η πραγματικότητα και οι καθημερινές εμπειρίες που βιώνουν οι γυναίκες δείχνουν πως ο δρόμος για την ισοτιμία φύλων είναι μακρύς. Μετά από μεγάλη ζήτηση, είχαμε την χαρά να ακούσουμε μία ομιλία από τον Γραμματέα και μόνο άντρα του Διοικητικού Συμβουλίου της AIPFE, Χρίστο Λαζανιά, με θέμα ‘Οταν η Ελένη συνάντησε την Αντιγόνη.’

Ο Χρίστος Λαζανιάς περιέγραψε μία συνομιλία δύο σύγχρονων γυναικών, οι οποίες αντιμετωπίζουν το χάσμα μεταξύ των φύλων μέσα από το πρίσμα ιστορικών παραλληλισμών. ‘Μέσα από τη στιβαρή παρουσία τους και τις εναλλαγές της λογικής και του πάθους, η Ελένη και η Αντιγόνη τοποθετούνται με καθαρό λόγο και πράξη μέσα στην παλιά και νέα πραγματικότητα, με στόχο να λειτουργούν θετικά προς την κοινωνία κόντρα στον υπονομευτικό ρόλο που αναλαμβάνουν κάθε φορά άνθρωποι γύρω τους.

Κλείνοντας με μία νότα αισιοδοξίας και την ελπίδα για αλλαγή, ο Χρίστος Λαζανιάς ανέφερε πως ‘η ανθρώπινη θέληση με την υποδειγματική συμπεριφορά αποτελεί θετικό πρότυπο για την κοινωνία.’ Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη, συνεργάτες και φίλοι της AIPFE καθώς και γνωστές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος της AIPFE ευχαρίστησε τα μέλη και φίλους της Οργάνωσης για την στήριξή τους και έδωσε την υπόσχεση ότι η AIPFE θα συνεχίσει το έργο της στη νέα χρονιά, με σκοπό πάντοτε την γυναικεία ενδυνάμωση και δικτύωση.

See event photos

Join our growing organisation!