Mετά από πρόσκληση του Γραφείου της ευρωβουλεύτριας δρος Ελένης Σταύρου, έξι μέλη του ΔΣ της Aipfe ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο στις 11 Νοεμβρίου 2023.

Η Κύπρια Ευρωβουλεύτρια Δρ Ελένη Σταύρου, είναι μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων #FEMM και Αντιπρόσωπος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των Γυναικών και της Ισότητας των φύλων για θέματα συνοχής στις πολιτικές ανάπτυξης σε τρίτες χώρες.

Επαφές έγιναν και με την Ελληνίδα Ευρωβουλεύτρια κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ και την Ευρωβουλεύτρια κ. Frances Fitzgerald, η οποίες επίσης ανήκουν στην ίδια επιτροπή #FEMM. Η κυρία Fitzgerald έχει υπηρετήσει από την θέση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μεταξύ 2014-2016 στην χώρα της, την Ιρλανδία.

Συζητήσαμε τους κοινούς μας στόχους και σκοπούς, ως προς την γυναικεία ενδυνάμωση, την ισότητα των φύλων, την υγεία των γυναικών και τα προβλήματα που προκύπτουν από τους πολλαπλούς ρόλους που μια γυναίκα έχει στην καθημερινότητά της. Συζητήσαμε για πιθανές κοινές μελλοντικές συνεργασίες και ευελπιστούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στα θέματα που μας αφορούν.


AIPFE Cyprus | Women of Europe BoD members were honoured to have met with @eppgroup in the European Parliament - MEPs @eleni.stavrou @vozemberg Eliza Vozemberg and @frances_fitzgerald_mep in Brussels this week. Our conversations with these powerful women at the helm, who contribute towards EU's gender policy through #FEMM were inspiring and thought-provoking from #genderbasedviolence and #womeninpolitics to #womensrights & #womenshealth


Eliza Vozenberg

Frances Fitzgerald, Eleni Stavrou

AIPFE BOARD MEMBERS

Join our growing organisation!