19/1/2024

Χτίζοντας μια νέα ζωή μακριά από την πατρίδα: Το παράδειγμα της Κύπριας Νατάσα Λοΐζου στην Αργεντινή:

Η Νατάσα Λοίζου, είναι θα λέγαμε ένα παράδειγμα θέλησης και τόλμης για όλους όσοι αρκούνται στα πρέπει και στα μή ή εγκλωβίζονται σε μια καθημερινή κατάσταση επειδή βολεύονται και ξεχνούν τα όνειρά τους.

Κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην καριέρα της το 2021 ως Εκτελεστική Διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Ελεγχόμενων Υλικών στην Αργεντινή και ήταν η πρώτη γυναίκα μετανάστης στην Αργεντινή και τη Λατινική Αμερική που κατέλαβε μια τόσο ένδοξη θέση εκπροσωπώντας παγκοσμίως τους Κύπριους. Η καταστροφή πάνω από 21 τόνων πυρομαχικών και πάνω από 60.000 πυροβόλων όπλων ήταν ρεκόρ, αναγνωρίζοντάς την ως Γυναίκα Ηγέτιδα της Λατινικής Αμερικής από τα Ηνωμένα Έθνη, για τις καινοτόμες της πολιτικές στον τομέα της πρόληψης της βίας κατά των γυναικών και των υποθέσεων αφοπλισμού.

Η Ιθάκη

Το 2006 αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αργεντινή με γνώμονα να δημιουργήσει μια νέα ζωή, να αποδομήσει το μυαλό της προσπαθώντας να ενσωματωθεί σε μια νέα κουλτούρα. Ξεκίνησε λοιπόν το ταξίδι για τη δική της Ιθάκη το οποίο μοιράστηκε σε εκδήλωση της AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπη

See Full article


Η Νατάσα Λοΐζου, η οποία μετανάστευσε στην Αργεντινή το 2006, μίλησε σε εκδήλωση της AIPFE Κύπρου - Γυναίκες της Ευρώπης για το «Το ταξίδι μιας μετανάστριας ως πυλώνας ζωής και επαγγελματικής εξέλιξης»

See Full article

Join our growing organisation!